fbpx

შემწვარი ნივრის საოცრება

ყველამ ვიცით, რომ ნიორი სამკურნალო თვისებების საბადოა. სწორედ ამიტომ მას ხშირად იყენებენ წნევის დასარეგულირებლად, მაღალი ქოლესტერინის დროს, გულის იშემიური დაავადების წინააღმდეგ საბრძოლველად, აუმჯობესებს სისხლძარღვების ფუნქციონირებას, ამცირებს ინფარქტის რისკს.


თუმცა ალბათ ცოტას თუ გსმენიათ შემწვარი ნივრის შესახებ

მედიკოსები გვიხსნიან, რა მოხდება ჩვენს ორგანიზმში 24 საათის განმავლობაში, თუკი კვირაში ორჯერ მაინც, რამდენიმე კბილ შემწვარ ნიორს შეჭამთ.

1 საათი
ორგანიზმი მას აღიქვამს, როგორც ჩვეულებრივ საკვებ პროდუქტს.

2-4 საათი
ნიორი იწყებს ბრძოლას თავისუფალი რადიკალებისა და სიმსივნური უჯრედების წინააღმდეგ.

4-6 საათი
მეტაბოლიზმი ნივრის სარგებლიონობის „შემოწმებას“ იწყებს და აქტიურდება ცხიმოვანი ფენებისა და ზედმეტი სითხისგან გათავისუფლების პროცესი.

6-7 საათი
აქტიურდება ნივრის ანტიბაქტერიული თვისებები .

8-10 საათი
ამ პერიოდში ნუტრიტები მნიშვნელოვან როლს ასრულებს უჯრედულ დონეზე , ხოლო ნიორი აფერხებს უჯრედების დაჟანგვით პროცესებს ორგანიზმში.

10-24 საათი

  • ორგანიზმში იწყება ღრმა გაწმენდითი პროცესი, მათ შორის:
  • ეხმარება სისხლში ქოლსტერინის დარეგულირებაში
  • ასუფთავებს არტერტიებს და იცავს სისხლს კარდიოვასკულური დაავადებებისგან
  • არეგულირებს წნევას, სასარგებლოა როგორც დაბალი, ასევე მაღალი წნევის დროს
  • აძლიერებს იმუნიტეტს
  • აძლიერებს ძვლებს
  • მაღალი კვებითი ღირებულებების გამო, ნიორი ხელს უწყობს დაღლილობის აღმოფხვრას

გაუზიარე!

Shares