ტურიზმის სფეროში მომსახურების ხარისხის ამაღლების მიზნით საქართველოს
ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია ტრენინგებს აგრძელებს. „ჰიგიენა და
სურსათის უვნებლობა“-გადამზადების კურსი თბილისში, ამბროლაურში, გორში,
თელავში, თეთრიწყაროში, ახალციხეში, ლანჩხუთში, ოზურგეთსა და ჩოხატაურში
მიმდინარებს. ტრენინგებში სასტუმროებისა და კვების ობიექტების 220
თანამშრომელი მონაწილეობს.
სასწავლო კურსი შემდეგ თემატიკას მოიცავს:
- GMP (კარგი საწარმოო პრაქტიკა) და GHP ( ჰიგიენის პრაქტიკა) ;
- წერილობითი პროცედურების (სტანდარტული ოპერირების პროცედურები) და
სამუშაო ფორმების შემუშავება; - პერსონალის სავალდებულო სწავლებების პოლიტიკა
4.სურსათის უვნებლობის პრინციპები, ჰიგიენა
5.HACCP სისტემის მიმოხილვა, მოსამზადებელი და დანერგვის ეტაპები - ალერგიის გამომწვევი ან მომეტებული მგრძნობელობის მქონე ნივთიერებები ან
პროდუქტები;
7.მომხმარებლის ინფორმირებულობა, პრეტენზიების მართვა და სხვა.